Profilaktika i prevencia sreshtu COVID-19 v hotel Spa Club Bor Velingrad
Профилактика и превенция срещу COVID-19 в Спа Клуб Бор 4* Велинград

В условията на обявена глобална пандемия от COVID-19 екипът на хотели Сирона адекватно и изключително бързо реагира съобразно указанията на Националния Кризисен щаб и РЗИ-Пазарджик. В началото на месец февруари и в началото на месец март се проведоха професионални обучения и разяснения на персонала на хотели Сирона (хотел Спа Клуб Бор 4* Велинград и балнео хотел Свети Спас 5* Велинград) с д-р Станчев. Беше показано правилното дезинфекциране на повърхности, по стъпки измиване на ръце с дезинфектанти, правила  за носене, поставяне и изхвърляне на лични предпазни средства. На колектива бяха разяснени превантивните методи за предпазване от зараза с COVID-19. В хотелите още в началото на месец февруари се монтираха безконтактни блок-станции с дезинфектанти на алкохолна основа от сертифицирани от МЗ фирми на всички възлови места на комплексите. В комплексите се извършва неколкократна дезинфекция на всички повърхности.

Мерки за безопасност срещу COVID-19 в хотел Спа Клуб Бор Велинград_1 стр
Мерки за безопасност срещу COVID-19 в хотел Спа Клуб Бор Велинград_2 стр

Какви неподозирани, благоприятни за здравето ни дадености предлагат биоклиматичните ресурси на Велинградския район. Особено в тези тревожни дни на епидемична обстановка в България и света.

В далечната 1994 г. един български коментатор на световното първенство по футбол стана автор на крилатата фраза „Господ е българин”. Доказателство за това е букетът от природни дарове на Велинградския регион.

Всички сме чували за йоните – те са отрицателни /аниони/ и положителни /катиони/, в зависимост от техния електрически заряд. Като ученици учим за тях, но малцина се замислят, каква всъщност е функцията им за нашето здраве.

Велинградският район предлага концентрация на аероанийони от 500-1000 / куб.см., съответно на височината на релефа от 700-780 м. надморска височина. Съчетано с ниска средна скорост на вятъра годишно 1-1,5 м. сек,  биологично активна слънчева радиация с 23-25% по-висока от зоните до 700 м надморска височина и сезонното /пролетно-ессенно/ масивно присъствие на фитонциди и други биологично активни съставки на въздуха, резултат от  присъствието на огромните площи иглолистна растителност. Научно е доказано, че в преходната нископланинска зона на и около Велинград се облекчава работата на сърцето /помпена функция и преднатоварване/ и значително се подобряват функциите на дихателната система – външно и вътрешно дишане.

Отрицателните аниони „Въздушните витамини”

Редица учени: Чижевский, Каспари и Ашкинас-1963, Крюгер и Риид-1976, Розентал-Бен-Хур-1980, Танака-1996 след научни изледвания и опити доказват, че отрицателните аеройони стимулират жизнените процеси и имат общо благотворно въздействие върху здравето на човека, докато положителните имат противоположно действие – понижават жизнените функции. Многобройни опити показват, че само 20-минутен престой в такива зони има магическо въздействие върху човешкия организъм, предизвиквайки неочакван прилив на жизнена енергия, на оптимизъм и добро разположение на духа.

Осигурявайте си поне няколко пъти месечно активна почивка и рекреация в зона с отрицателна аеройонизация, каквато нашия Велинградски район има в изобилие. С пълни шепи Чепинският край ще Ви дари и с лечебните си многообразни минерални води. В комбинация с другите си биоклиматични фактори създава едно уникално природно съчетание за възстановяване и профилактика на  голям брой заболявания.

За жалост, предимно градският и силно индустриализиран начин на живот, сериозно ни откъсва от местата, в които въздухът има висока и здравословна концентрация на отрицателно заредени йони и полезна слънчева радиация.

Концентрация на отрицателни йони /аниони/ в различна среда:
•жилища и офиси в градски райони 50-80 см3
•жилища и офиси с климатик до 40 см3
•градски улици 70-90 см3
•много натоварени пътища под 90 см3
•села 200-400 см3
•планини и курорти 1 000-10 000 см3
•след буря 50 000-100 000 см3
•близо до водопади 10 000-200 000 см3

Ето и основните ползи за здравето от уникалния комплекс биоклиматични фактори на Велинградската зона:

 • Подобрено състояние на имунната система – повишаване на циркулиращите в кръвта антитела и способност за бърз имунен отговор, особено актуални в момента!
 • Повишават микроциркулацията на всички нива и метаболитните процеси;
 • Включват се активно в естествените процеси на детоксикация на клетъчно ниво;
 • Балансират естествените биоенергии, които протичат в организма ни и ни зареждат с положителна енергия и тонус;
 • Облекчават хроничното главоболие и успокояват симптомите на астма, алергии, дихателни проблеми, грип, настинка, синузити, белодробни заболявания;
 • Бронхити, мигрена, хронична умора, безсъние;
 • Възстановяват неутралния киселинно-алкален баланс, което способства блокираната енергия да се освободи и тялото да функционира оптимално;
 • Стимулират надбъбречните жлези да секретират кортизон, който предпазва от различни заболявания и се бори с умората;
 • Осигуряват на червените кръвни клетки по дълъг живот;
 • Ободряват духа и активизират основните биофункции;
 • Намаляват и неутрализират опасните последици от стреса, от депресивни и страхови състояния – безпокойство, неврози и паник-атаки;
 • Подобряват отрицателния електрически потенциал на клетките, който се грижи за оптималното усвояване на хранителните вещества и изхвърлянето на токсините.

Екипът на хотели Сирона има индивидуално разработени и проверени практически комплекси и модули за профилактика, рекреация и климатолечение на голям брой болестни състояния и проблеми от различните системи на човешкия организъм. Използват се съвременни методи – изнесена активна кинезитерапия, ландшафттерапия, дихателна гимнастика на открито, елементи от йога и Пилатес на открито, дирижирано дишане и елементи на йога – дишане, близък екотуризъм, форми на различни активности – лимитирано кардио и повишаващи ФРК-физическия работен капацитет сесии.

Съчетавайки всички тези подходи и методи с доказаните в годините физикални и балнеолечебни процедури в нашите хотелски комплекси (хотел Спа Клуб Бор 4* Велинград и балнео хотел Свети Спас 5* Велинград) ние сме убедени, че Вие ще почувствате осезателно и дълготрайно положителния им ефект върху Вашето телесно, духовно, емоционално и социално здраве!

Хотел Спа Клуб Бор 4* Велинград е изцяло захранен с минерална вода, която има лечебни свойства. Освен това хотелът предлага балнео пакети с водолечение и медицински процедури, разработени от опитните специалисти в хотела. Здравните специалисти на хотела могат да изготвят индивидуално за всеки гост на хотела програми за балнеология, които действат в посока на подсилване на имунната система. СПА центърът на хотела предлага масажи с билки, които имат силно изразен противогрипен ефект и засилват имунната система. Хотелът разполага с Медицински център, който е високо оборудван съгласно Закона за лечебните заведения и в него са заети специалисти от различни области на здравеопазването. Всеки гост на хотела може да се възползва от медицинските направления, по които работи центъра.

Направете Вашата резервация в хотел Спа Клуб Бор 4* Велинград, като попълните резервационната форма или като се свържете с Отдел “Резервации”: моб.: +359 899 97 22 77 (може да се свържете с нас и по Viber ), моб.: +359 898 97 22 77 (може да се свържете с нас и по Viber ), моб.: +359 890 97 22 77, e-mail: reservations@spaclubbor.com. Ще се радваме да бъдете наши гости!

Разгледайте нашите бутикови двойни стаи, студиа и луксозни апартаменти, с които разполага хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград и си осигурете пълноценна почивка сред природата и чистия въздух. Отдайте се на СПА процедури, които имат благоприятно въздействие както върху тонуса на цялото тяло, така и в посока на засилване на имунната система.

Login Form
Register Form
Обаждане
Локация