Балнеолечение в хотел Спа Клуб Бор Велинград - Терапия за тялото и душата
Балнеолечение с минерална вода през есента

Есента ни поднася палитра от красиви цветове и аромати. И колкото и красив да е този сезон, той е свързан с понижаване на температурите и със сезонните вирусни заболявания. Най-добрият начин да засилим имунната си система и тя да е подготвена да се справи с грипните и вирусни заболявания, това е балнеолечението.

Лечението с минерална вода или балнеотерапията е практика, която още от древността се е използвала от хората за поддържане на добро здраве и възстановяване на тялото.

Като хотел, който предлага традиционни методики и най-новите постижения в грижата за здравето, Спа Клуб Бор 4 * Велинград разработи специален Пакет Балнеология, който съчетава водолечение и медицински процедури от опитните специалисти на хотела.

Избирайки Пакет Балнеология, Вие ще си осигурите СПА почивка с грижа за Вашето здраве и то в четиризвездния комфорт на хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград. Ето и някои от ползите за Вашия организъм от предлаганото балнеолечение в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград и от лечението с минерална вода, и защо това е чудесен избор за Вашето здраве през есенния сезон:

1. Помага да се справим с есенната меланхолия

Известно е, че през есента и студените месеци депресията и усещането за тъга, мудност, нежелание за работа, умора и изтощение, се засилват. Най-добрият начин да се справим с тези чувства на неудовлетвореност и потиснатост, е любимите ни хора да са до нас и да ни подкрепят, и разбира се – една пълноценна почивка, далеч от натовареното ежедневие. А какво по-хубаво от това, когато можете да съчетаете пълния хотелски релакс с възможността по време на почивката си да се погрижите за Вашето здраве. Ето защо, предлаганото балнеолечение в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград е една чудесна терапия за справяне с умората, напрежението и пренатоварването в работата. В основата на балнеотерапията стои минералната вода с нейните лечебни свойства. Всички водни съоръжения в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград са захранени с минерална вода на извор Чепино, посредством собствена водопроводна мрежа. Хотелът разполага с вътрешен басейн с топла минерална вода и затова престоят в топлия минерален басейн ще стимулира кръвообращението, ще релаксира мускулите и ще помогне на тялото да се освободи от стреса.

2. Подобрява вида на кожата

Заради резките промени във времето през есенния сезон и по-студения въздух тогава, кожата на тялото ни става суха и по-чувствителна. Тук на помощ отново идват лечебните свойства на минералната вода и нейното благоприятно въздействие върху кожата. Минералната вода, с която е захранен вътрешният басейн на хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград, помага за хидратацията, подобрява еластичността и баланса на кожата, като я прави свежа и сияйна. Също така, минералите, които се съдържат във водата на вътрешния басейн на хотела, ускоряват процесите на заздравяване на кожата.

3. Облекчава болките в мускулите и ставите

Минералната вода има противовъзпалителни и антиоксидантни свойства. Тя може да помогне при артрит, ревматизъм и мускулни болки, особено през есенните месеци, когато се засилват болките в мускулите и ставите.

4. Укрепва имунната система

Програмата за лечение с балнео процедури, изготвена индивидуално за всеки един гост на хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград, има за цел да подобри имунната система и да подготви организма и тялото за предстоящите студени месеци и свързаните с тях грипни и вирусни заболявания.

5. Лечение на дихателни заболявания

Изработените балнео пакети в хотел Спа Куб Бор 4 * Велинград изключително добре повлияват дихателни заболявания. Тайната се крие в комбинацията от лечебните свойства на минералите в минералната вода и терапевтичните дихателни упражнения и инхалации. Именно инхалациите с пари от минерална вода помагат за разширяване на бронхите, улеснявайки дишането. Те също така помагат за намаляване на възпалението и стимулират изкашлянето на секрети.

Пакет Балнеология в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград осигурява баланса, от който всеки човек има нужда, защото Вие ще имате мечтана СПА почивка в луксозен СПА хотел с безплатно ползване на топъл минерален басейн и балнео процедури, индивидуално изготвени за Вас от опитните специалисти на хотела.

Насладете се на есенната красота, която се разкрива от уютните хотелски стаи на хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград! За Вашата балнео и СПА почивка в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград можете да избирате между двойни стаи, студиа, апартаменти и делукс апартаменти. Хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград е Вашата дестинация за СПА и здраве!

Направете резервация чрез онлайн формата за резервации или се свържете с Отдел “Резервации” на: моб.: +359 899 97 22 77 (може да се свържете с нас, както по Viber , така и по WhatsApp ), моб.: +359 898 97 22 77 (може да се свържете с нас, както по Viber , така и по WhatsApp ), моб.: +359 890 97 22 77 (може да се свържете с нас и по WhatsApp ), e-mail: reservations@spaclubbor.com.

2 Коментара

Благодарим за прекрасния престой, който имахме в хотел Бор. Минералните басейни са топли и новият детски басейн е страхотно решение за гости като нас с две малки деца. Наистинаа имехме една неповторима спа почивка при вас и ще ви посетим отново

Родителите ми се възползват от този пакет, посещават хотела поне по три пъти в годината и минералата вода им се отразява много добре.
Процедурите са предварително избрани от лекар , което е изключително професионално.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Login Form
Register Form
Обаждане
Локация