Пакет Възстановяване след COVID-19 в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград

В хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград провеждаме програма "Възстановяване след COVID-19". Тя е специално адаптирана за хора, които се възстановяват от коронавирусна инфекция или вирусна пневмония. Тези заболявания се характеризират с дълъг период на подобряване, тъй като са съпроводени, в повечето случаи, с усложнения и провокират влошаване на хроничните заболявания. Така че, процесът на възстановяване може да продължи дори по-дълго, отколкото самата болест. Затова, на пациенти, прекарали остри белодробни заболявания, е препоръчително да преминат през програма за рехабилитация под грижите на професионалните рехабилитатори в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград. 

Цената при пакет Възстановяване след COVID-19 в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград включва нощувка, закуска, вечеря и 3 процедури дневно на човек в двойна стая по предписание на нашите опитни специалисти.

  Цена на човек на ден в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград, настанен в двойна стая
При минимум 3 нощувки 75,00 лв.

Цената за пакет Възстановяване след COVID-19 в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград е валидна, с изключение на национални празници и празнични дни, за които хотелът има обявени специални пакетни цени. Разгледайте всички наши оферти на специални пакетни цени!

 

Цената включва:

 • Нощувка на човек при настаняване в двойна стая;
 • Полупансион - закуска и вечеря;
 • Използване на уелнес зоната на хотела:

- Ползване на вътрешен басейн с минерална вода за възрастни;

- Ползване на вътрешно джакузи с минерална вода;

- Ползване на сауна;

- Ползване на фитнес;

- Ползване на парна баня;

- Ползване на Мароканска баня;

- Ползване на релакс зона;

 • Консултация със специалист;
 • Назначаване на подходяща програма, която включва 3 постоянни (ако се налага, може да бъдат променяни) процедури за всяка нощувка – по предписание на нашите опитни специалисти;
 • Безплатен безжичен интернет на територията на хотела;
 • Безплатен паркинг;
 • Застраховка и ДДС;
 • Туристически данък.
 •  

В част от двойните стаи не е възможно настаняване на деца. Двойните стаи са без балкон.

Отстъпки и доплащания:

 • Доплащане за апартамент - 20 лв. на ден за помещението;
 • Деца от 0 до 5,99 години се настаняват безплатно на пансиона на възрастните, където това позволява;
 • Дете от 6 до 11,99 години на допълнително легло в съответното помещение с двама пълноплащащи възрастни се настанява с доплащане 25 лв. на вечер с включени закуска и вечеря; 
 • Дете над 12 години или трети възрастен, настанени в апартамент, доплащат 59 лв. на ден, с включени закуска и вечеря.

За кого е подходяща програмата Възстановяване след COVID-19 в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград:

Препоръчваме пакет „Възстановяване след COVID-19“ на хора, прекарали коронавирус, вирусна пневмония и други белодробни заболявания, които може да са протекли дори и безсимптомно. Програмата е достъпна само за гости над 18-годишна възраст.

Показания:

 • Пациенти, преболедували белодробни заболявания през последните 6 месеца.

Резултат от програмата:

 • Подобрява се дишането;
 • Възстановява се функцията на белия дроб;
 • Възвръща енергията в организма;
 • Нормализира се емоционалното състояние;
 • Намалява се недостигът на въздух;
 • Профилактика след инфекция на други органи;
 • Укрепване на имунитета.

Пакет Възстановяване след COVID-19 в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград включва:

При настаняване гостът се консултира със специалист и въз основа на оплакванията му се назначава подходяща програма, която включва три постоянни (ако се налага, може да бъдат променяни) процедури на ден, които се извършват една след друга в насрочен час.

Електротерапия

Електротерапията е алтернативен метод в медицината, при който се използват нискочестотни импулсни електрически токове за възстановяване на тъкани, мускулна стимулация, лечение на възпаления и болки на опорно-двигателния апарат и периферна нервна система, и много други. Главната идея на тези интервенции е, че приложението на ниско напрежение и сила могат да увеличат естествените способности на тялото да стимулира, насочва и контролира лечебните и регенеративни процеси.

Магнитотерапия

Магнитотерапията в съвременната физиотерапия използва постоянни и променливи магнитни полета, като постоянните се генерират от естествени магнити, а променливите се генерират от специални апарати. Във физиотерапията се използват основно импулсни магнитни полета заради по-силното им биологично действие спрямо постоянните магнити. Доказано е универсалното общобиологично действие на магнитното поле върху целия организъм, като най-характерно е влиянието върху водната структура и частиците с електричен заряд. Така, магнитотерапията се свързва с много от процесите в клетъчните мембрани, като ускорява дифузията и осмозата, и скоростта на биохимичните реакции. Също така, магнитното импулсно поле се свързва с повишаване нивото на антителата и стимулирането на ендокринната система.

Терапевтичните ефекти лежат на основата на биологичното действие на магнитното поле и могат да се обобщят като съдоразширяващо, противооточно, антикоагулационно, аналгетично, подобряващо трофиката и регенерацията на тъканите действие.

Биоптрон

Новопатентованият нанофотонен филтър на Bioptron – фулерен, преобразува поляризирана светлина в хиперполяризирана, която действа на квантово ниво за подпомагане баланса на имунната система за по-продължителен живот и по-добро здраве. Тази светлина е ефективна, безболезнена, безопасна и лесна за приложение. Светлината стимулира и подсилва естествените възстановителни сили на организма.

Инхалационно лечение

Инхалациите имат отлична поносимост и облекчават значително състоянието при първи симптоми на респираторни заболявания, като запушен нос или течащ секрет, възпалено гърло, пресипнал глас и т.н., както и при хронични заболявания на дихателната система.

Инфрачервена лампа

Научно доказано е, че инфрачервените лъчи облекчават болките в ставите и мускулите. Топлината от инфрачервените лъчи прониква дълбоко в кожата, отпуска мускулите и засилва кръвообращението. Така се усеща намаляване на болката, облекчаване на напрежението и приятна отмора.

Луго- и калолечение:

Те притежават противовъзпалително и общоукрепващо тялото действие, минерализират допълнително организма, стимулират защитните му реакции и подпомагат регенеративните тъканни процеси в него. Прилагат се при болки в кръста, колената, раменните стави, ръцете.

Шиацу апаратен масаж

Масажираща яка, снабдена със загряваща функция и уникална комбинация от интензивен шиацу масаж с радиална топлина, което прави масажът още по-ефективен и ободряващ.

Подводно-струев масаж – вана (Радонова) 

Лечебни фактори при водолечението са температурният, механичният (воден масаж) и химичният (водата съдържа лечебни минерали, може да бъде смесена и с различни масла, билки и лекарствени вещества). Водните лечебни процедури имат и т.нар. последващо въздействие – положителният ефект от тях е дълготраен.

Ние препоръчваме:

Парна баня – ползване на Мароканска баня с 45-градусова температура и висока влажност

Парната баня е превъзходно средство за възстановяване на силите, очистване на организма от шлаки и закаляване. При такава баня се подобрява снабдяването на тъканите с кислород, което влияе благоприятно на мускулния тонус и придава еластичност на кожата. Горещата пара засилва кръвообращението, стимулира работата на сърцето и белите дробове, подобрява обмяната на веществата и качествения състав на кръвта (повишава се количеството на хемоглобина, еритроцитите, левкоцитите), активизира дейността на жлезите с вътрешна секреция, успокоява болката.

Климатолечение – разходки сред природата

Времето, прекарано сред природата, стимулира защитните сили на организма, намалява стреса, успокоява и създава хармония между душата и тялото.

Хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград е заобиколен от борова гора, а здравословният ефект от естествените аромати на вечнозелените борови гори е неоспорим. Свойството на “боровия въздух” да възстановява здравето е известно отдавна. Тези дървета имат добър ефект не само върху здравословното състояние, а също така притежават силно енергийно действие и зареждат с чистата си енергия. След разходка в гората човек се успокоява.

Именно във Велинград въздухът е по-наситен с кислород и фитонциди. Фитонцидите са високоактивни растителни вещества, които стимулират защитните сили на организма и потискат развитието на бактериите, микробите и някои вируси. Силният аромат на бор предизвиква по-дълбоко вдишване и издишване. Това освобождава дихателните пътища и действа живително на бронхите. Освен това фитонцидите засилват организма в борбата му с раковите клетки, понижават кръвното налягане и сърдечния пулс.

Доказано е, че освен бактерицидно действие, фитонцидите на етеричните масла се характеризират с изключително благотворно действие върху нервната система, изразяващо се в успокоителен, ободряващ, тонизиращ и имуностимулиращ ефект. Силата и спектърът на тези вещества са повече от поразителни. Интересен факт е, че декар борова гора за едно денонощие отделя половин килограм фитонциди. В боровите гори въздухът е почти стерилен.

Допълнителни препоръчителни процедури:

 • Частичен масаж с билково масло на гръб 20 мин. - 35 лв.
 • Частичен масаж с мед на гръб 20 мин. - 40 лв.

Възстановете се от прекарана коронавирусна инфекция, вирусна пневмония или друго белодробно заболяване, осигурете си добро здраве чрез програмите, изготвени от нашите специалисти! Погрижете се за Вашето здраве, като се възползвате от програмата Възстановяване след COVID-19 в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград! Направете Вашата резервация, като попълните резервационната форма или като се свържете с Отдел “Резервации”: тел.: 0700 15 277, моб.: +359 899 97 22 77, e-mail: reservations@spaclubbor.com. Ще се радваме да бъдете наши гости!

Разгледайте нашите бутикови двойни стаи и луксозни апартаменти, с които разполага хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград, в които да си осигурите пълен релакс и в същото време като се възползвате от трите процедури на ден за възстановяване след COVID-19.

 

Направете резервация

  Login Form
  Register Form
  Обаждане
  Локация