Мароканска парна баня на хотел Спа Клуб Бор Велинград
Мароканската парна баня в хотел Спа Клуб Бор 4* Велинград

Нашата рецепта през студените зимни дни е, да се отдадете на СПА блаженство. Чудесно място за релаксация с грижа за Вашето здраве е Мароканската парна баня. За всички гости на хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград Мароканската парна баня е на разположение за безплатно ползване. Уникалната Мароканска парна баня на хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград комбинира традиционни техники за релаксация с модерен комфорт. Тя е ритуал за душата и престоят в нея ще Ви помогне да се отдадете на пълен релакс и да забравите за всичко негативно.

Любопитна информация за Мароканската парна баня

Сигурно ще Ви е интересно да научите няколко любопитни факти за Мароканската парна баня. Мароканската парна баня е известна още като Хамам. Това е древен ритуал, който датира от хилядолетия. Той е бил практикуван от древните римляни, гърци и араби. В мароканската култура хамамът е възприеман за ритуал за чистота и красота. Това било мястото, където хората можели да се отпуснат, да се освежат и да се срещнат със своите близки.

В днешно време Мароканската парна баня е едно от предпочитаните места за СПА релаксация. Мароканската парна баня в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград е среда с висока влажност и топлина. Температурата е около 50°C, а влажността е близо 100%. Престоят в Мароканската парна баня осигурява изключително релаксиращо и детоксикиращо преживяване.

СПА наслада в луксозната Мароканска парна баня на хотел Спа Клуб Бор Велинград

Ползи от престоя в Мароканската парна баня

Мароканската парна баня се свързва главно със СПА, релаксация и пълноценна почивка. Но това не е всичко! Престоят в Мароканската парна баня осигурява красота и добро здраве. Ползите от престоя в луксозната Мароканска парна баня на хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград са многобройни, а ето една част от тях:

1. Детоксикация на организма

Високата температура и влажност в Мароканската парна баня ще Ви накарат да се потите, а по този начин организмът ще започне да изхвърля токсини.

2. Подобряване вида на кожата

Парата в хамама кара порите на кожата да се отворят. Това спомага за отстраняване на нечистотиите, които покриват епидермиса. В резултат на това се намалява риска от поява на акне и други кожни проблеми. След посещението Ви в Мароканската парна баня Вие ще забележите как значително се е подобрил външният вид на кожата и тя е станала по-мека, гладка, чиста и блестяща.

3. Подобряване на кръвообращението

Топлата и влажна среда в Мароканската парна баня помага на кръвоносните съдове да се разширят. Това подобрява кръвообращението и поддържа кръвното налягане в нормите. В резултат на това се подпомагат възстановителните процеси в тялото и се осигурява добро общо здравословно състояние.

4. Облекчаване на мускулното напрежение и болка

Мароканската парна баня е начин за възстановяване след тренировка. Дори след физическо усилие процедурата в хамам позволява да се избегне мускулната треска на следващия ден. Топлината в Мароканската парна баня кара тялото да отделя ендорфини. Това са хормоните на доброто настроение, които имат болкоуспокояващ ефект и подпомагат за отпускане на мускулите и облекчаване на болката и напрежението.

5. Подсилване на имунната система

В резултат на по-високата температура в Мароканската парна баня тялото започва да произвежда бели кръвни клетки, а именно те помагат на имунната система да функционира правилно. По този начин се увеличават защитните сили на организма и имунната система успява да се бори както с по-сериозни, така и с по-леки заболявания.

6. Подобряване на дихателните функции

Престоят в Мароканската парна баня може да облекчи симптомите на астма, бронхит и различни респираторни заболявания и алергии. Това се дължи на действието на топлата пара в хамама. Благодарение на нея се освобождават дихателните пътища, синусите и бронхите, и се втечняват евентуални секрети, което спомага за по-лесното им отстраняване.

7. Облекчаване на стреса и подобряване на настроението

Топлата и влажна среда в Мароканската парна баня действат отпускащо и успокояващо, а това ще Ви помогне да се отърсите от стреса и да подобрите настроението си. Също така, ендорфините, които се отделят от повишената температура на тялото, благоприятстват за по-добрия сън. В резултат на всички тези действия за релаксация и успокояване се подобрява и цялостното Ви благосъстояние. 

Мароканската парна баня няма да е единственото място, в което ще се радвате на СПА релаксация по време на почивката Ви в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград. Всички останали съоръжения в СПА зоната на хотела също са на Ваше разположение за безплатно ползване, където ще се потопите в свят на СПА блаженство.

За Вашата неповторима почивка в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград ще допринасят още комфортът на хотелските стаи с впечатляваща гледка, както и вкусната и разнообразна храна, поднесена на блок маси в приятната обстановка на Основния Ресторант на хотела.

В Лоби Бара на хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград можете да изпиете любима напитка в компанията на семейство и приятели или да се насладите на минути за отдих с увлекателна книга в ръка. В сърцевината на Уелнес зоната се намира и Фреш бара, където можете да се заредите с енергия след тренировка в нашия фитнес център или да се отпуснете след СПА процедура в СПА центъра на хотела.

С почивката в хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград Вие ще имате незабравимо преживяване, изпълнено с положителни спомени. Откраднете си свободно време и се потопете в четризвездния комфорт на хотел Спа Клуб Бор 4 * Велинград! Подарете си релакс със СПА удоволствия с изгодните предложения за настаняване, които Ви предлагаме!

Направете резервация чрез онлайн формата за резервации или се свържете с Отдел “Резервации” на: моб.: +359 899 97 22 77 (може да се свържете с нас, както по Viber , така и по WhatsApp ), моб.: +359 898 97 22 77 (може да се свържете с нас, както по Viber , така и по WhatsApp ), моб.: +359 890 97 22 77 (може да се свържете с нас и по WhatsApp ), e-mail: reservations@spaclubbor.com.

Напишете коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Login Form
Register Form
Обаждане
Локация